Pure, natuurlijke huidverbeterende producten die zacht zijn voor de huid en daadkrachtig werken voor elke denkbare huidwens of huidprobleem. Voel je zelfverzekerd. De wereld ligt voor je open.

Pure power, truly natural

Iedere huid, hoe normaal of gezond ook, kan ineens overgevoelig reageren, bijvoorbeeld door het gebruik van teveel, of teveel verschillende soorten cosmetica. Ook kan een specifiek ingrediënt de boosdoener zijn of worden. Op huidscans is goed te zien dat de huid ook onzichtbare beschadigingen kan hebben. Op die plaatsen is de huid dan een stuk vatbaarder voor irritatie, roodheid en uiteindelijk zelfs oneffenheden.

IK Skin Perfection kiest er bewust voor om enkel te werken met huidvriendelijke cosmeceuticals die geen schade kunnen toebrengen. Ons research & Development team is één van de allerbeste in Europa en bestaat uit dermatologen, farmaceuten en huidtherapeuten. Dagelijks wordt er onderzoek gedaan naar groene cosmeceuticals die de huid niet irriteren of uit balans brengen.

GROENE COSMECEUTICAlS

Er bestaat een groep genaamd cosmetica en er bestaat een groep cosmeceuticals. Hierbij zullen cosmetica zich beperken tot de bovenste dode huidlaag (epidermis) en slechts een verzachtend en verzorgend karakter hebben. Ze zijn vrij verkrijgbaar voor de consument in diverse winkels en drogisterijen. Cosmeceuticals hebben daarentegen geen oppervlakkige werking en zijn daarom uitsluitend op advies van de schoonheidsspecialist, huidtherapeut of dermatoloog te verkrijgen.Cosmeceuticals zijn een combinatie van cosmetica en farmaceutica en kunnen ten opzichte van cosmetica een dieper niveau in de huid bereiken. Ze bevatten biologisch actieve ingrediënten, die een farmaceutische werking hebben en daardoor voordelen bieden op het gebied van huidverbetering en verschillende huidproblematieken. Door hogere percentages actieve werkstoffen en lagere ph-waarden dan cosmetica, hebben cosmeceuticals een dieptewerking in de huid, die voorbij de bovenste dode huidlaag gaat (tot in de dermis). Zo kunnen ook verschillende huidaandoeningen, zoals acne, rosacea, pigmentaties, dieper in de huid aangepakt worden, daar waar de oorzaak zich bevindt.

Het grote voordeel van cosmeceuticals is dat we onze huid specifiek de aandacht kunnen geven waar het om vraagt. Denken we aan een vette huid, acne, pigmentvlekken, een droge huid, rosacea of huidveroudering, dan kunnen cosmeceuticals met specifieke actieve werkstoffen grote voordelen bieden en deze huidcondities positief beïnvloeden. IK cosmeceuticals zijn ontwikkeld uit respect en liefde voor je huid en bieden om die reden een unieke verzorging en bescherming.

LET NATURE BE YOUR MEDICINE

IK Skin Perfection werkt met 100% actieve en groene ingrediënten, zonder huidonvriendelijke ingrediënten, geur- en kleurstoffen. Alle producten van IK zijn voorzien van het no-label. Deze bewuste keuze van de klinisch bewezen, natuurlijke werkstoffen in hoge dosering – groene cosmeceuticals – maakt IK zacht en daadkrachtig voor de huid.

Dankzij deze unieke samenstelling zijn de IK Skin Perfection producten zelfs geschikt voor de meest gevoelige huiden en zijn ze veilig te gebruiken tijdens chemokuren, bestralingen en tijdens intensief medicijngebruik. Gedurende chemotherapie, bestraling en gebruik van andere intensieve medicatie gebeurt er veel met de huid. De huid heeft in deze periode speciale aandacht en rust nodig. Als er op tijd gestart wordt met het op de juiste manier verzorgen en beschermen van de huid kan er aan de neveneffecten vaak iets gedaan worden.

Het belangrijkste wat we voor de huid kunnen doen is de huid zoveel mogelijk kalmeren en beschermen door huidverzorgingsproducten te gebruiken zonder belastende toevoegingen. De verdraagzaamheid van de huid gaat tijdens medische behandelingen namelijk sterk achteruit. Alle IK Skin Perfection producten zijn dankzij de natuurlijke en pure samenstelling en het no-label veilig te gebruiken voor deze kwetsbare huid.

De huid die bestraald wordt heeft echter specifiekere wensen…

ONZE HUID IS ZUUR!

En dat is níet zonder reden een gezonde huid heeft van nature een zuur laagje. Deze zuurmantel helpt de huid sterk te houden. Het zorgt ervoor dat de huidflora in balans is, de slechte bacteriën worden gedood en de goede bacteriën de ruimte krijgen. Hierdoor is de huid minder vatbaar voor huidproblemen. Het is dus belangrijk om de huid zuur te houden.

Uit onderzoek blijkt niet alleen dat een huid met een hoge ph-waarde droger, doffer en sneller geïrriteerd is, maar ook eerder rimpels krijgt… en dat willen we natuurlijk niet! IK Skin Perfection streeft naar een gezonde en perfecte ph-waarde van de huid, die rond de 5.5 ligt.

Deze gezonde zuurmantel helpt de huid in balans te houden. Zo ontstaat een stralende, gladde, gezonde huid én is de huid minder vatbaar voor huidproblemen. bereik samen met uw klant maximaal resultaat!

Wist u dat

… door de lage pH-waarden in de producten kunnen de groene cosmeceuticals dieper doordringen in de huid. Dit resulteert in maximale huidverbetering!