beMineral® is uniek. Het is zo puur dat er over geen enkel ingrediënt ook maar enige discussie zal ontstaan. De poeders bevatten slechts 3 hoogwaardige, zuivere mineralen te weten: Mica, IJzeroxide en Titaniumdioxide en bieden daardoor ook een SPF 15 bescherming.

We zijn er van bewust dat cosmetica, naast praktische of decoratieve functies, ook schaduwzijden heeft. Om de producten lang houdbaar te maken of plezierig te laten ruiken, zijn er immers vaak tal van synthetische ingrediënten aan toegevoegd, waaraan wij als gebruikers worden blootgesteld.

De meeste cosmeticaproducten bevatten, naast heel veel water, aardoliederivaten die zijn aangevuld met de nodige conserveringsmiddelen, kleur– en geurstoffen en andere synthetische hulpmiddelen. Amerikaanse onderzoekers hebben uitgerekend, dat wij door het gebruik van cosmeticaproducten als haarlak, shampoo, gezichtscrèmes, lipsticks foundations en bodylotions, per jaar gemiddeld worden blootgesteld aan maar liefst 2,5 kilo chemicaliën!

Er ontstaat de laatste jaren een toenemende vraag naar natuurlijke producten en dito make-up. Met dit bewustzijn ontwikkelen steeds meer merken hun cosmeticaproducten op basis van natuurlijke (en biologische) grondstoffen, dus daadwerkelijk natuurlijke ingrediënten. Het zijn producten die ook nog eens op een verantwoorde wijze met respect voor de mensen die ze maken én het milieu, zijn geproduceerd. Petrochemische stoffen, zoals bijvoorbeeld parabenen, ftalaten, sulfaten en siliconen, ziet de consument liever niet terug in make-up.

Consumenten worden steeds kritischer en stellen steeds hogere eisen aan de producten die ze op hun huid gebruiken. Toen Beauty Injection in 2003 minerale make-up in Nederland en België introduceerde, reageerde de Nederlandse consument aanvankelijk terughoudend. Langzaam maar zeker ontdekten de gebruikers de voordelen van minerale make-up. Licht, luchtig, eenvoudig aan te brengen, maar vooral heel goed voor de huid.

De lat bij het ontwikkelen van de collectie van beMineral® lag hoog. Het resultaat is een ongekend zuivere, 100% natuurlijke make-uplijn, zo puur, dat er over geen enkel ingrediënt ook maar enige discussie kan ontstaan qua veiligheid of irritaties voor de huid.

De formules bevatten hoogwaardige mineralen te weten: Mica, IJzeroxide en Titaniumdioxide. De lijn zelf bestaat uit een serie van natuurlijke minerale foundations, minerale glans oogschaduwpoeders, minerale glimmer oogschaduwpoeders, minerale matte oogschaduwpoeders, minerale lipglosses (lipplumpers), minerale bronzing poeders en minerale blushers.

Wie zijn huid lief is zal van de minerale make-up van beMineral gaan houden.