De huid in de diepte vernieuwen zonder oppervlakkige schade

Medisch microneedling wordt ingezet om de huid te vernieuwen en te verbeteren middels steriele en zuivere naaldjes. Er worden 1600 microkanaaltjes (wondjes) per seconde in de huid gecreëerd, waardoor de huideigen wondgenezing wordt aangezet. De naalddiepte kan handmatig ingesteld worden naar de behoeften van de huid. Met het creëren van de microkanaaltjes wordt de algehele huidconditie verbeterd, maar kunnen ook specifieke indicaties behandeld worden.

De SkinPen behandeling is ervoor gemaakt om de huid in de diepte te vernieuwen, zonder onnodige schade aan het oppervlak aan te richten. Met de 14 steriele en zuivere naaldjes die de hardheid en scherpte gedurende de hele behandeling (en langer: 80 minuten achtereenvolgens) behouden, wordt het juiste type collageen (type 3) aangemaakt. Dit is het type collageen dat nodig is om effectieve weefselstructuren te kunnen aanmaken en organiseren in het juiste tempo. Vervolgens wordt dit type collageen omgezet naar type 1 collageen, wat resulteert in het gewenste en langdurig resultaat zónder (onderhuidse) littekentjes. Dit is een must voor het aanmaken van een gezonde, nieuwe huid: enkel met zuivere naaldjes wordt de embryonale wondgenezing aangezet en worden de gewenste resultaten behaald in enkele behandelingen, zonder neveneffecten.

Collageeninductietherapie (CIT)

De focus ligt op de behandeling van de tweede huidlaag – de lederhuid – ook wel collageeninductietherapie genoemd (CIT). In deze huidlaag bevinden zich de fibroblasten, welke collageen en elastine aanmaken. Collageen zorgt voor volume en stevigheid van de huid, terwijl elastine zorgt voor de veerkracht van de huid. Behandeling van de fibroblast zorgt ervoor dat de huid haar volume terugkrijgt en rimpels zullen verfijnen. Wist je dat de werking van deze twee structuren vanaf je 25e jaarlijks afnemen? Met de komst van de SkinPen is microneedling veiliger, preciezer en doeltreffender dan ooit tevoren!

Wat is collageen en elastine?

Collageen bevindt zich in de huid. De bovenste laag van de huid is de opperhuid (epidermis), waar de huidcellen zich bevinden. Daaronder zit de lederhuid (dermis) en het onderhuids bindweefsel (hypodermis). Hier bevinden zich belangrijke onderdelen van je huid, zoals bloedvaten en haarzakjes. Daar tussen zit veel elastine en collageen. Elastine is een eiwit dat zorgt voor de elasticiteit van de huid. De lederhuid bestaat uit ongeveer 30% collageen. Collageen en elastine samen zorgen voor de stevigheid, soepelheid en elasticiteit van de huid.

Types collageen

 • Collageen type 1 bevindt zich vooral in de huid, haar, nagels, botten, kraakbeen, bindweefsel, gewrichtsbanden, pezen en bloedvaten.
 • Collageen type 2 in gewrichten, tussenwervelschijven, ribben, neus, strottenhoofd en luchtpijp.
 • Collageen type 3 in huid, bloedvaten en weefsels voor wondherstel.

Huidindicaties behandelen met de SkinPen

De SkinPen is geschikt voor alle huidtypen en kan ingezet worden om uiteenlopende huidindicaties te behandelen:

 • Acnelittekens
 • Chirurgische littekens
 • Striae
 • Doffe huid
 • Grove huidstructuur (grove poriën)
 • Rimpels en lijntjes (gelaat en hals)
 • Pigmentvlekken
 • Melasma (zwangerschapsmasker)
 • Verslapte huid

De SkinPen zorgt voor algehele verbetering van de huidconditie en versoepelt effectief stugge weefselstructuren. Denk hierbij aan littekenweefsel of stugge rimpels. De SkinPen detecteert zelf de mate van stugheid (weerstand) en past hierop de behandelsnelheid aan, zodat de ingestelde naalddiepte gegarandeerd bereikt wordt. Op deze manier kunnen alle indicaties effectief behandeld worden in één behandeling.

Contra-indicaties:

 • Zwangerschap
 • Zonverbranding / dermatitis
 • Infecties / actieve herpes simplex
 • Tijdens gebruik van hydro-cortisonen / roaccutane
 • Huidkanker
 • Tijdens medische behandelingen zoals chemotherapie
 • Open wonden (plaatselijk)
 • Verheven moedervlekken (plaatselijk)
 • Wratjes
 • Eczeem
 • Actieve acne
 • Auto-immuunziekten

Een constante en stabiele naalddiepte

De SkinPen werkt altijd in de dermis, een laag bindweefsel die onder de opperhuid (hypodermis) ligt. In de dermis wordt collageen en elastine gevormd. De naalddiepte van de SkinPen kan in tegenstelling tot andere microneedling systemen op de naald zelf worden ingesteld op een diepte tussen de 0.25 en 2.5mm. Hierdoor kan de naald nooit dieper of oppervlakkiger in de huid dan ingesteld, waardoor de veiligheid van de behandeling gegarandeerd is. Er wordt dus altijd in de dermis gewerkt. Bovendien is de ingestelde naalddiepte gegarandeerd stabiel door de zelf-detectie-functie in de SkinPen. Het systeem detecteert hierdoor zelf het huidtype en past daar de penetratie snelheid op aan, variërend van 6300 tot 7700 rpm.

Direct na de behandeling

Na de behandeling zal de huid er egaal rood uitzien en warm / prikkelend aanvoelen. Dit gevoel zal na enkele uren afnemen en de roodheid kan (afhankelijk van de indicatie) tot 24 uur aanhouden. De behandeling heeft een korte herstelperiode, waarin afschilfering en droogte kunnen voorkomen.

Na de behandeling ontvang je 2 nazorgproducten voor ten minste de eerste 48 uur om het herstel te bevorderen. Dit is in de behandelprijs inbegrepen. Medisch microneedling is een dynamisch proces, wat wilt zeggen dat voor een optimaal resultaat 3 tot 6 behandelingen nodig zijn met een interval van 4 weken. Afhankelijk van de indicatie kan de SkinPen behandelaar een gerichte schatting geven over het benodigd aantal behandelingen en de tijd die tussen de behandeling dient te zitte

SkinPen treatment kit

Voor iedere behandeling is een SkinPen treatment kit nodig. Deze kit bestaat uit een naaldcartridge en een biosheath, zie veiligheid. Ook bevat de treatment kit twee Skinfuse producten voor na de behandeling. Skinfuse is een huidverzorgingsregime specifiek ontwikkeld om te gebruiken in combinatie met microneedling. Deze producten zorgen ervoor dat de huid na de behandeling precies de voeding krijgt die ze nodig heeft, zonder te worden blootgesteld aan mogelijk schadelijke ingrediënten of producten.

Skinfuse Lift & Rescue

Skinfuse Lift wordt gebruikt tijdens een SkinPen behandeling. Deze lichte gel zorgt ervoor dat de SkinPen zonder wrijving of schuring over de huid heen kan bewegen. Deze tussenstof bestaat enkel uit ingrediënten die veilig en zonder complicaties transdermaal ingebracht kunnen worden. De SkinPen maakt per seconde 1600 microkanaaltjes in de huid. Het natuurlijke helingsproces wordt op deze manier in gang gezet waardoor de huid collageen aan zal maken. Deze minuscuul kleine openingen in de huid moeten op de juiste wijze verzorgd worden om ontstekingen te voorkomen. Gebruik van elke andere tussenstof kan de aanmaak van collageen in de weg staan waardoor een SkinPen behandeling zijn effectiviteit verliest.

De Skinfuse Lift zorgt er na de behandeling voor dat het ontstane vochttekort door de openingen in de huid aangevuld wordt. Zeker de eerste 24 uur is de nazorg erop gericht om de huid te beschermen met deze emulsie en zo het huidherstel zonder belemmering te laten verlopen.

Na 24 uur zijn de microkanaaltjes in de huid gesloten en mag de meegeleverde Skinfuse Rescue Calming Complex naar huidbehoefte meermaals daags aangebracht worden.

Resultaten