Peeling van Dermaquest.

Innovatieve peelbehandelingen voor huidverbetering
Soms biedt een eenmalige gezichtsbehandeling niet voldoende stimulans om het beoogde resultaat te kunnen behalen en is het nodig een stapje verder te gaan door een DermaPeel kuur te ondergaan. De behandelingen zijn revolutionair en bieden een effectieve oplossing voor een breed scala aan huidindicaties zonder een langdurig herstelproces. Zoals acne, acne littekens, pigment, huidveroudering en grove poriën.

De peelings van DermaQuest bestaan allemaal uit een combinatie van verschillende ingrediënten, met elk hun eigen karakteristieke eigenschappen. Door de verschillende ingrediënten in te zetten kunnen huidproblemen effectief en efficiënt worden aangepakt. Doordat de Stem Cell Technology een sneller herstel van de huid stimuleert is er, in vergelijking met andere peeling van dezelfde sterkte, een relatief korte herstelperiode.

Welke DermaPeeling behandeling is het beste voor mijn huid?

Er zijn verschillende peelings variërend in sterkte, van lichte die progressief resultaten boeken en slechts een kleine herstelperiode heeft tot de diepe peelings die een zeer duidelijk resultaat laten zien, maar vaak een langere herstelperiode hebben. Het doel waarbij de peelings worden ingezet kan dan ook variëren van het verfrissen van de huid tot het corrigeren van de huid tot in de diepere huidlagen.
Tijdens een intakegesprek zullen we samen met u uw specifieke huidinformatie in kaart brengen, waarna we kunnen bepalen welke peeling voor uw huid en uw wensen het beste volstaat. De peeling behandelingen zijn in kuurverband nodig om het gewenste resultaat te behalen en worden ondersteund door de juiste producten voor thuisgebruik om het optimale resultaat te behalen. U krijgt hierover een uitgebreid advies van onze huidspecialisten.

Hoe werkt een DermaPeeling behandeling?

Bij een deze peeling wordt een vloeistofoplossing op de huid aangebracht welke de huid stimuleert en het beoogde probleem systematisch verbetert. De uitvoering van de peeling behandeling gaat altijd volgens een vaste werkwijze. Deze werkwijze is bewezen effectief en zorgt voor het beste resultaat.

Stap 1: Reinigen
Stap 2: Voorbereidingsoplossing ter voorbereiding op de peeling
Stap 3: De peeling
Stap 4: Huidverbeterende producten die de behandeling versterken
Stap 5: Advies producten voor thuisgebruik

Doet een DermaPeeling pijn?

Wat u tijdens de behandeling kunt ervaren, is afhankelijk van de sterkte van de peeling. Dit kan oplopen tot een warme sensatie met licht prikkelen. Om dit te compenseren is het mogelijk dat uw specialist door middel van een waaier lucht over uw gezicht verspreidt om de behandeling zo comfortabel mogelijk voor u te maken.

Wat is de hersteltijd van een DermaPeeling?

De duur van het herstelproces na een behandeling wordt voornamelijk bepaald door de sterkte van de peeling. Direct na de behandeling kan uw huid er licht rood tot rood uitzien, maar dat zal snel afnemen. U kunt direct na de behandeling uw dagelijkse werkzaamheden hervatten. Na een TCA/Salicyl of Jessner peeling kan in de navolgende 7 dagen de huid strak aanvoelen en veranderen in een donkere kleur. Ook kan 1 tot 3 dagen na de peeling een schilfering ontstaan, dit kan ongeveer 7 dagen duren. Meestal begint het schilferen rond de mond, de kin, wangen en rond de ogen. De hals en het voorhoofd vervellen vaak als laatste. Zorg dat u de nazorginstructies van uw huidspecialist nauwkeurig opvolgt.

Kuurvorm

Om een optimaal resultaat te kunnen bereiken is het aan te bevelen meerdere peelingen te ondergaan. Afhankelijk van het type peeling en de huidklacht(en) worden gemiddeld 4 tot 6 peelings aangeraden. Het aantal weken tussen iedere peeling kan variëren van 2 tot 4 weken.

Beschikbare DermaPeeling behandelingen:

Essentials DermaPeeling

Een intensieve peelbehandeling om de dagelijkse balans te behouden bij een normale/jonge huid. Ook is deze peeling uitermate geschikt als eenmalige oppepper of om de huid voor te bereiden op een sterkere, resultaatgerichte DermaPeeling.
DermaPeeling mogelijkheden: Primary Pumpkin Resurfacer, MangoBrite Resurfacer

Peptide Vitality DermaPeeling

Deze huidverzachtende en -verjongende behandeling zorgt voor substantiële resultaten tegen de tekenen van huidveroudering. De werking van deze behandeling stimuleert de huidcellen diep in de huid en bevordert de collageen- en elastineproductie. Fijne lijntjes, een minder stevige huid en schade door zon en omgevingsfactoren worden resultaatgericht aangepakt. Uw huid wordt sterker, gladder en stralender.

DermaPeeling mogelijkheden: Power Peptide Resurfacer, Modified TCA met Retinol.

C Infusion DermaPeeling

Een intensieve peelbehandeling om de huid een boost te geven en een mooie huid te behouden. Vooral de veeleisende en aan de zon blootgestelde huid kan een extra oppepper gebruiken. Geschikt voor ieder huidtype met uitzondering van de gevoelige huid.
DermaPeeling mogelijkheden: Glycolic Acid Resurfacer level I & II.

DermaClear DermaPeeling

Deze behandeling levert hoge concentraties anti-acne werkstoffen die tot de kern van het probleem dringen en onder controle brengen. De behandeling maakt uw huid direct zacht en verfijnt uw poriën, waardoor er minder vuil achterblijft. Door op tijd met de behandeling te beginnen, verkleint u het risico op littekenvorming in de toekomst. Ideaal voor de acne-gevoelige en/of vette, dikkere huidtypen.
DermaPeeling mogelijkheden: Pumpkin Resurfacer, Salicylic Acid Peel, Modified Jessner Peel.

SkinBrite DermaPeeling

Deze behandeling is uitermate geschikt voor de hyper gepigmenteerde huid. De werkstoffen dringen diep door in de pigmentcellen en zorgen voor een zachte, maar effectieve vermindering van ongewenste kleurverschillen in de huid. Uw huidteint wordt opmerkelijk egaler.
DermaPeeling mogelijkheden: MangoBrite Resurfacer, SkinBrite Peel.

In een peeling zijn meerdere actieve werkstoffen toegevoegd elke werkstof heeft zijn eigen werking en is bedoeld voor een bepaalde indicatie. Hieronder volgen een aantal belangrijke actieve werkstoffen en de werking ervan.

Pompoen enzymen. Deze enzymen zorgen voor een exfoliatie van de dode cellen in de opperhuid. Tevens werkt het als één van de krachtigste antioxidanten die schadelijke stoffen aanpakt. De Alpha Hydroxy zuren en Beta Hydroxy zuren stimuleren de celdeling waardoor het huidoppervlak frisser, gladder en egaler wordt.*

Deze enzymen zijn geschikt voor alle huidtypen.

Melkzuur heeft een oplichtende eigenschap en is ideaal om pigment problemen te behandelen of de huid op te frissen. De ondersteunende zuren hebben ieder een specifieke werking op de pigmentatie. De stamcellen zorgen ervoor dat de huid niet geïrriteerd raakt. Deze peeling is dan ook uitermate geschikt voor donkere huidtypen.

Amandelzuur heeft een krachtige anti bacteriële eigenschap, die heel nuttig kan zijn bij de behandeling van, of het voorkomen van onzuiverheden en oppervlakkig pigment. Amandelzuur heeft een groter molecuul dan bijvoorbeeld Glycolzuur , hierdoor dringt dit zuur minder diep de huidlagen in waardoor er minder kans is op irritatie. Amandelzuur is geschikt voor alle huidtypes.

Azelinezuur komt van nature voor in granen, het werkt anti bacterieel, antioxiderend en blekend. Het is geschikt voor acne, rosacea en hyperpigmentatie (vooral melasma).

Glycolzuur wordt verkregen uit suikerriet, maar komt ook voor in suikerbieten en in vruchten zoals ananas, meloen en onrijpe druiven. Glycolzuur heeft een diepe penetratie door de kleine moleculaire structuur. Dit zuur stimuleert de celdeling, zorgt voor dermale hydratatie, pakt zonbeschadiging aan, werkt comedonen naar buiten en verbetert de teint.* Kortom, een peeling die door zijn brede werking een voordeel biedt voor ieder huidtype.

Salicylzuur is van nature aanwezig in bergthee en suikerberk. Salicylzuur is een Beta Hydroxy Acid die keratolytisch (ontschilferend effect, de hoornhuid wordt verweekt) werkt op het huidoppervlak. Tevens draagt het bij aan een betere opname van ingrediënten. Deze peeling is geschikt voor elk huidtype en voornamelijk voor een vette, ontstoken acne huid door de talg oplossende werking van Salicylzuur.

Medium peelings

Modified Jessner

Deze DermaQuest peeling is uitermate geschikt voor milde tot zeer ernstige acne door de verschillende zuren die stuk voor stuk een positief effect hebben op de ontstekingen. Daarnaast heeft deze peeling effect op pigmentatie problemen of is het inzetbaar als een vernieuwende verfrissende behandeling voor elk huidtype. Dit type peeling verbetert de algehele kwaliteit van de huid.

Trichlorazijnzuur (TCA) is een organisch zuur. Deze stof ontdoet de natuurlijke cel eiwitten van hun wateromhulsel, waardoor de bovenste huidlaag opdroogt en afgestoten wordt. Deze peeling is geschikt voor elk huidtype en werkt mede door het huidoppervlak te egaliseren. Nadat de huid hersteld is, ziet ze er aanmerkelijk gladder, zachter en frisser uit.