Dermo Ablation Surgery is de nieuwste en volledig veilige methode voor esthetische en dermatologische behandelingen tegen huidveroudering, huidproblemen en huidoneffenheden. Dermo Ablation Surgery maakt gebruik van een laag voor laag-techniek en behandelt alleen het huidoppervlak, zonder scalpels en hechtingen. DAS is daarom een uitstekend alternatief voor diverse minimaal invasieve chirurgische ingrepen zoals:

 • ooglidcorrectie
 • rimpels
 • verwijdering overtollige huid
 • huidverstrakking
 • vermindering van lijntjes rondom de mond en kraaienpootjes
 • behandeling van actieve acne
 • verwijdering van huidoneffenheden als fibromen, angiomen, pigmentvlekken, ouderdomswratten, striae, etc.

Werking

Dermo Ablation Surgey werkt op basis van plasma. In de natuurkunde betekent plasma een fase waarin de deeltjes van een gasvormige stof in meer of mindere mate geïoniseerd zijn. Vaak wordt plasma de vierde aggregatietoestand genoemd, naast vast, vloeibaar en gas.

Zonder direct contact met de huid, ontstaat er een kleine boog geladen plasma die de huid puntsgewijs aanraakt. Een behandeling bestaat uit een serie van deze aanrakingen, waardoor er met veel precisie gewerkt kan worden op bepaalde probleemzones. De huidvezels trekken direct samen als reactie op deze aanraking. Zo ontstaat er een liftend effect zonder diepe en agressieve werking op de huid en littekenvorming.

DAS sublimeert kleine gebieden tot een diepte van minder dan 1mm van de huid. Risico’s op ontstekingen en langdurige roodheid zijn minimaal en het herstelproces verloopt daarom sneller dan bij behandelingen met andere systemen (bijvoorbeeld CO2 laser).

Wat maakt D.A.S. zo uniek?

Het apparaat is compact en beschikt over instelbare power met 25 verschillende instellingen (frequentie en vermogen), is mobiel om de pols te dragen en heeft een patent op de “floating ground” techniek. Door deze unieke techniek behandel je de huid met uiterste precisie en hoge energieoverdracht. Een andere uitzonderlijke eigenschap van DAS is de energie afgifte in microseconden. Het plasma effect wordt onderbroken door korte pauzes waardoor het onderliggend weefsel tijd krijgt om af te koelen. Met deze techniek controleer je het thermisch letsel en voorkom je onnodige overbehandeling en hyperpigmentatie.

 • Behandeling van vele indicaties met 1 apparaat
 • Hoge vrijgave van de energie en frequentie voor optimale coagulatie
 • Het enige apparaat met 25 instellingsmogelijkheden
 • Hoog vermogen – optimale retractie
 • Hoge snelheid – kortere behandeltijd
 • Oppervlakkige werking – de levende epidermale laag van de huid wordt nooit bereikt,
 • waardoor er geen gevaar is voor een bloeding of huidschade.
 • Geen littekenvorming – de plasma-technologie verstrakt de huid zonder diepe
 • en agressieve werking op de huid en littekenvorming.
 • Chirurgisch resultaat – het resultaat is vergelijkbaar met andere invasieve en operatieve ingrepen,
 • maar met minimale gezondheidsrisico’s, minder stress en een kortere hersteltijd.
 • Geschikt voor ieder huidtype – DAS is geschikt voor ieder huidtype en alle leeftijdsgroepen.
 • Minimale zwelling – afhankelijk van de grootte van het behandelde huidoppervlak en persoonlijke gevoeligheid voor oedeem.
 • Geen mesjes, hechtingen of naalden

Waarom kiezen voor D.A.S.?

Voor de beste resultaten bieden wij het meest complete en uitgebreide apparaat. DAS is verder doorontwikkeld ten opzichte van andere merken; een langere werkduur, stabielere energieafgifte, hogere snelheid en optimale retractie.

Ontwikkelt in samenwerking met grote namen binnen de plastische en esthetische geneeskunde.

Wereldwijd duizenden patiënten behandeld zonder serieuze complicaties.

Resultaten

De resultaten van de DAS zijn direct zichtbaar.

Naast het direct liftende en huidverbeterende effect zorgt de plasmamethode tegelijkertijd voor biostimulatie in de diepere huidlagen. Dit stimuleert de aanmaak van nieuw collageen en elastine vezels en geeft de huid opnieuw stevigheid

Aantal behandelingen

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de hoeveelheid van het huidoverschot, het huidtype, complexiteit van het probleem en uw individuele wensen. Meestal zijn twee behandelingen voldoende maar in sommige gevallen kan een derde of zelfs nog vierde behandeling nodig zijn. Tussen de behandelingen moet minimaal 4 weken zitten.

Na de behandeling

De behandelde huid kan een lichte tot matige zwelling (rondom de ogen) die 3-5 dagen kan blijven. Tevens kan de huid roodheid vertonen, dit is na een aantal uren tot 2 dagen meestal weg. Ook ontstaat er na de behandeling de “crusting” van de huid, wat betekent dat er een veelvoud van minuscule korstjes ontstaan. Deze korstjes verdwijnen in de meeste gevallen binnen 4 tot 8 dagen.

Onder de korstjes zal de nieuwe jonge huid, roze van kleur ontstaan. Na 4 weken tot 4 maanden zal de huid volledig zijn hersteld. Tot die tijd is het noodzakelijk om de huid goed tegen de zon te beschermen met een hoge SPF 30.

Zijn de behandelingen pijnlijk?

Bij het behandelen zal er een verdovende crème ongeveer 45 minuten voor aanvang van de behandeling worden aangebracht. Hiermee is de behandeling goed te ondergaan.

Voordelen en veiligheid

De werking van DAS is oppervlakkig, wat betekent dat de energetische plasmastraal de basaalcellenlaag (de onderste huidlaag van de opperhuid) van de huid niet bereikt. Hierdoor is er geen gevaar voor bloedingen of andere ongewenste of permanente huidschade.

Welke informatie is belangrijk voor de behandelaar?

Vertel de specialist of er ooit huidreacties, in het te behandelen gebied, zijn geweest, zoals:

 • Koortsblaren (herpes zoster)
 • Cysten
 • Uitslag (eczeem)
 • Infectie

Stel de behandeling uit totdat deze reacties zijn verdwenen. Vertel ook aan de behandelaar of je medicijnen inneemt die het immuunsysteem beïnvloeden en of je vatbaar bent voor hyperpigmentatie, melasma en littekenvorming.

Wat is het resultaat van op lange termijn?

Na de behandeling zijn de huidvezels samengetrokken en wordt de aanmaak van collageen en elastine in werking gezet. Het collageen wordt in de maanden na de behandeling aangemaakt. Het effect van de behandeling is permanent. Na het samentrekken van de huidvezels door de geïoniseerde gasmoleculen zal het lichaam het effect van de behandeling in stand houden. Een zogenoemde gesublimeerde huid kan niet meer in zijn oude staat terugkeren. De huid zal ook iets dikker zijn.

Beste resultaat met combinatiebehandeling

U krijgt het beste resultaat als DAS wordt gecombineerd met bindweefselmassage. Met de massagetechnieken wordt de bloeddoorstroming en de aanmaak van fibroblasten verhoogd. De productie van collagene en elastine vezels (+45%) en hyaluronzuur (+80%) wordt geactiveerd, waardoor er direct een liftend effect ontstaat.

Advies is 2 voorbehandelingen in de week voor de DAS behandeling, en 3 nabehandelingen 1 week na de behandeling.

* Exacte prijzen op aanvraag en in overleg met behandelaar.